fbpx

Aanbod vintage racefietsen
Ready to roll!

Een racefiets wordt bij Kildale Bikes eerst compleet nagekeken. Waar nodig worden onderdelen vervangen, zodat alles technisch helemaal in orde is. Een goed onderhouden racefiets rijdt namelijk wel zo fijn! Daarna vind je hem pas hier op de site. Zo kun jij onbezorgd koersen met je stalen ros.
Standaard zit er daarom 3 maanden garantie op alle vintage racefietsen!

Motobecane Spint 50 cm

Deze kleine Franse racer is speciaal geimporteerd zodat de vorige eigenaar óók mee kon sjeezen met de fietsclub. Echter beviel deze hobby niet dermate goed dat ze er veel gebruik van heeft gemaakt. Jarenlang heeft ze daarom onderdeel uitgemaakt van het decor in de schuur, totdat ik haar heb overgenomen. Eenmaal in de werkplaats aangekomen mocht er een dikke laag stof af worden gepoetst en een aantal onderdelen worden vervangen. Nieuwe bandjes, kabels en remblokken zijn gemonteerd zodat deze vintage racefiets weer jaren mee kan!

2×5 versnellingen, Huret groep. Origineel Motobecane stuur en zadel. Geen roest, en de lak ziet er uitstekend uit. 

Verkocht

Koga Miyata Ladies Ace 56 cm

 Heel af en toe kom je een fiets tegen die de tand des tijds heeft overleefd. Deze vintage damesfiets is in 1980 aangeschaft, een aantal keer bereden en daarna in de garage gezet. Ze is nog 100% origineel, en alles werkt! Het versnellingssyteem is ook bijzonder te noemen, vijf versnellingen heb je tot je beschikking middels een positron derailleur. 
De lakstaat is uitmundend te noemen, en is in een zeer kekke kleurstelling. De verlichting werkt, en de fiets is voorzien van een ringslot en standaard. Een aantal slijtageonderdelen zijn wel vervangen, omdat die in veertig jaar tijd waren uitgedroogd. Zo heeft deze Koga nieuwe bandjes, remkabels en remblokken.

De wielen rollen nog als nieuw, sltijtage heeft gewoon geen vat kunnen krijgen op dit pareltje omdat ze daarvoor simpelweg te weinig kilometers heeft gemaakt.

Daar gaat deze lente vast verandering is komen!

Prijs €420,-

Batavus Course 60 cm

Je ziet ze veel, de Course van Batavus, maar zelden in zo’n mooie staat! Deze staat nog erg strak in de lak, en is op enkele kleine plekjes na zo goed als nieuw.
De slijtageonerdelen waren wel aan vervanging toe, dus je krijgt een fiets waaraan bijna alles nieuw is. Lees maar mee:

– buitenbanden en binnenbanden
– remkabels en blokjes
– derailleurkabels
– Ketting en cassette 7 speed
– Stuurlint

Verder is deze vintage racefiets helemaal gepoetst en nagelopen, dus je rijdt er zo op weg!

Verkocht

Koga Miyata Gent’s Racer 59 cm

Een topframe, niks meer en niks minder. De prijs valt lager uit vanwege de onvoldoende die dit raceijzer scoort op het onderdeel Uiterlijk. Helaas is er in het verleden niet super netjes mee omgegaan, waardoor er hier en daar wat roestplekjes zijn. Niks ernstigs, en hij rijdt er niet minder lekker om.

De afmontage is dan ook van goede kwaliteit: Shimano 600 2×6 versnellingen. Het een en ander is vernieuwd, zodat je er zo op weg kunt fietsen:

Ketting en pion, kabels en remblokken, en natuurlijk een vers stuurlint.
Leuke fiets voor weinig, iemand?

Verkocht

Batavus Sprint GT 57 cm

Dit is zo’n lekkere stadsracer waarmee je dagelijks van hot naar her kan rijden. Iets bredere banden dan normaal zorgen voor meer grip en comfort, waardoor ook de kasseien van de Oudegracht geen probleem zijn! 

De fiets bechikt over 2×6 versnellingen, nieuwe ketting en pion. Verder zijn ook de remkabels en blokken vernieuwd, een vers stuurlint en nieuwe pedalen. De lak is netjes, en zal dat ook nog heel wat jaren blijven als je een beetje voor deze fiets zorgt. Nu alleen nog een nieuwe eigenaar!

Verkocht

Batavus Champion 61 cm

Uitermate geschikt om te proberen of wielrennen iets voor je is. De fiets is voorzien van nieuwe banden, remblokken, remkabels en stuurlint.
Je hebt 2×5 versnellingen tot je beschikking, deze Batavus is afgemonteerd met een Huret schakelgroep en Weinmann remmen. Het was de standaard in die tijd, dus dat moet wel goed zijn! 
Het frame heeft wat oppervlakkige roestplekjes, dit heeft echter geen gevolgen voor de integriteit van het frame.

Ook leuk: stadsremmen! Zo zit je altijd met je handen bij de remmen.

Verkocht

Koga Miyata Gent’s Touring 1979

Compleet origineel en in perfecte staat, deze toerfiets van Koga Miyata! Deze tweewieler is ooit enthousiast aangeschaft met de intentie om lekker veel te gaan fietsen, maar dat is duidelijk niet gebeurd. Na enkele tochten is hij in de schuur verdwenen waar hij vervolgens veertig jaar heeft gehangen. Compleet met bijgeleverde accessoires zoals bidon, gereedschapssetje, binnenband en pomp. Zo mooi heb ik ze nog nooit uit een schuur getrokken, dit is dan ook echt een fiets voor de liefhebber die er zuinig op is.

Verkocht

Gazelle Champion Mondial

Wat een fiets moet dit zijn geweest toen hij nieuw was! Een Champion Mondial AA-frame, afgemonteerd met Campagnolo Nuovo Record. Dat was echter ruim 40 jaar geleden, en de tijd heeft haar sporen achtergelaten op deze stalen dame. Technisch is het allemaal dik in orde, optisch niet overal meer. Onderdelen hebben wat roest- of slijtplekjes, en de lak is op een paar plaatsen niet zo mooi meer. Gelukkig rijdt ze nog steeds heerlijk, en kun je er nog vele jaren van genieten als je er een beetje goed voor zorgt. 

Je komt in aanmerking als je ten minste 175 cm lang bent, anders wordt het een oncomfortabele rit voor je. Kom langs voor een proefritje!

Verkocht

Giant Swift 

Leuke racefiets voor de beginnend wielrenner. Na het nodige onderhoud is deze stalen ragbak klaar om door de volgende eigenaar te worden bereden. 
De nodige onderdelen zijn vervangen: banden, kabels, stuurlint, remblokken, ketting en pion.
Deze Giant rijdt dus weer als een zonnetje!

Framemaat 61 cm, ideaal als je tussen de 180 en 190 cm bent.
De fiets heeft 2 tandbladen voor, en 6 versnellingen achter, die je bedient met geïndexeerde hendels op de schuine buis. Nooit meer zoeken naar je versnelling dus! 
Opstappen en wegrijden, en je hebt er jaren lol van. Dit frame biedt ook de mogelijkheid om spatborden te monteren dus ook geschikt als stadsracer. 

Verkocht

Gazelle Tour de France

Leuk voor in de stad, maar zeker ook daarbuiten. Lange zondagse tochten door de landerijen of als dagelijkse fiets voor de nodige woon-werk kilometers.
De lak heeft een prachtige helderblauwe kleur, met hier en daar wat gebruikerssporen. 
Deze toerfiets is in mooie originele staat, met de Suntour afmontage, en 10 versnellingen. Verder is hij voorzien van rvs spatborden, een ringslot, en dynamoverlichting.
Met een framemaat van 57 cm is hij ideaal voor een lichaamslengte van 170-180 cm.

Verkocht

Batavus Champion

Opgeknapte vintage racefiets uit de jaren ‘80. Framemaat 63, voor serieus lange kerels. Helemaal nagekeken en waar nodig onderdelen vervangen.
De fiets rijdt daardoor heel soepel, en kan weer jaren mee!

– Nieuwe ketting
– Aandrijving schoongemaakt
– Derailleurs gesmeerd
– 2×7 versnellingen, geïndexeerde shifters op de schuine buis
– kabels vernieuwd
– goede banden

Deze framemaat is geschikt voor mensen van 190-200 cm, en kan ook geleverd worden met klikpedalen.
Shimano 400 EX afmontage, alles werkt 100%!

Verkocht

Motobecane Super Sprint

 Dit is er een voor de bovengemiddeld grote mens. Stoot jij vaak je hoofd aan een deurpost, dan is dit je fiets. Framemaat 61 cm, daarmee geschikt voor mensen van 185-195 cm.
De afmontage van deze klassieke racefiets is een verzameling van verschillend tijdscorrect spul. Suntour shifters, Shimano 600 Arabesque derailleur. De oplettende kijker ziet of de foto”s de dubbele remgrepen, dat is erg handig bij gebruik in de stad.

Deze fiets is compleet nagekeken en kan er weer jaren tegenaan. Ze is bijvoorbeeld voorzien van nieuwe banden en stuurlint. Verder maakt het  klassieke lederen zadel het helemaal af.

Verkocht

 

Gazelle Cross Trophy 

Deze kom je niet vaak tegen! Het is een crossframe met Reynolds buizen. Door de cantilever remmen heb je meer ruimte tussen de banden en het frame, dus loopt je wiel niet vast in de modder, mocht je ervoor kiezen om in de modder te rijden. Waar deze fiets zich echt thuisvoelt is op gravelpaden of kleine bospaadjes. Van die paadjes waar je met de racefiets altijd voorbij rijdt omdat het onverhard is. Maar het lonkt, het roept en het smeekt om bereden te worden! Dan is deze fiets je allergrootste vriend.

Het frame is met 56 cm ideaal voor mensen met een lengte van omstreeks 170-180 cm.
Alle onderdelen zijn gedemonteerd, schoongemaakt en na invetten weer opnieuw gemonteerd en afgesteld. Daardoor rijdt deze gravelracer weer als een voorjaarszonnetje. 2×7 versnellingen die je bedient met de remgrepen. Voorzien van nieuwe banden, kabels, remblokken, stuurlint en ketting.

Verkocht

Batavus RR Elite

Deze aluminium racefiets is een jonkie voor Kildale begrippen! 
Na een uitgebreide onderhoudsbeurt is ze klaar om je de bergen in te nemen. Dit is namelijk een echte klimfiets! Lichtgewicht, schakelen doe je in de remgrepen en daarmee bedien je het 3×9 verzet.

De afmontage is Campagnolo Mirage, met Maxic CXP 22 velgen.

– Frame: Batavus RR Elite 58,5 cm (2007)
– Schakelgroep: Campagnolo Mirage 3×9
– Trapas: Campagnolo
– Wielset: Campagnolo naven met Mavic CXP 22 velgen
– Stuur: ITM / 3ttt
– Banden: Schwalbe Lugano 25mm (nieuw)

Deze fiets is ideaal voor mensen met een lengte van 1.75 – 1.85 meter.
Een hele leuke racer die nog jaren en jaren mee kan!  

Zoals gezegd is deze Batavus compleet onderhouden, daarom geef ik met alle liefde 3 maanden garantie op de werking van de fiets!

Verkocht

 St Etienne 

Met een framemaat van 55 cm geschikt voor 168 – 178 cm lengte.

Afmontage Simplex / Mafac
Nieuwe ketting en 6 speed pion
Nieuwe Schwalbe banden
Nieuwe remblokken en kabels
Nieuw leder stuurlint

De lak verdient geen ruime voldoende meer, hier en daar zijn gebruikerssporen aanwezig, daar is de prijs op aangepast.

Verkocht

 Peugeot Course

 

Een zogeheten schuurvondst, recht uit Frankrijk. De framemaat is 58 cm, ideaal voor mensen met een lengte van 175 – 185.
Deze klassiek racefiets heeft maar weinig kilometers gezien en zit nog  prachtig strak in de lak! Ondanks de weinige gebruikers is deze Peugeot even helemaal nagekeken. Technisch dus 100% in orde, daardoor geleverd met standaard 3 maanden garantie!

Simplex afmontage
2×5 versnellingen

Met werkende analoge kilometerteller!

Nieuw stuurlint en Schwalbe banden

 

Verkocht

Union Sakai

Deze klassieke fiets springt eruit vanwege z’n frisse kleurtje. Valt echter niet op tijdens EK-wedstrijden of Koningsdag!
Met 61 cm is het een racefiets voor de groteren onder ons, 185-195 cm om precies te zijn.
De afmontage van deze vintage Union is Shimano Altus, met 2×5 versnellingen.
Ze is voorzien van nieuwe banden, stuurlint, kabels, ketting en remblokken. Verder is ze helemaal nagelopen en onderhouden waar nodig.
Alles werkt dus soepel en naar behoren!


Verkocht

Union Pegasus Tour de la Hollande
Een ideale klassieke racefiets om het wielrennen mee te ontdekken, geschikt voor in de stad door de bredere banden, en stadsremmen. De maat van het frame is 57 cm en daarmee geschikt voor mensen van ongeveer 170-180 cm. 

De afmontage is een mix van Weinmann (wielen en remmen) en Shimano (derailleurs en commandeurs). 
De voorvork is ooit vervangen, en er zijn in de laatste opknapbeurt ook de volgende onderdelen vernieuwd:
– ketting
– tandwielen 
– crankstel
– remkabels (binnen en buitenkabels)
– remblokken

Verkocht

Raleigh Grand Prix sportfiets

Wil je wel snel op je bestemming aankomen, maar dan zonder modderstreep op je rug? Dat kan met deze dames toerfiets! Ze is voorzien van alle gemakken van een stadsfiets, zoals spatborden, dynamoverlichting, een bagagerek, en een comfortabel zadel. 
Verder heb je een sportieve rijhouding en 10 versnellingen waardoor je goed vaart kunt maken. 
De framemaat van deze vintage sportfiets is 57 cm, ideaal als je een lengte hebt van 170-180. 

Verkocht

Motobecane Club Mixte

Framemaat 57 cm
Helemaal nagekeken

Nieuw stuurlint
Goede banden
Remblokken vernieuwd
Aandrijving schoongemaakt
2×5 versnellingen
Brooks zadel

De lak heeft kleine beschadigingen, maar niets raars voor een fiets uit de jaren ’70!
Deze dame ziet er na de onderhoudsbeurt weer hartstikke fris uit

Verkocht

Batavus Professional 

Vintage Batavus racefiets uit de jaren ’80 met framemaat 55 cm

Shimano 105 afgemonteerd
Mavic wielset
San Marco Rolls zadel

Verkocht